Opći uvjeti poslovanja

OSNOVNI PODATCI O PRODAVATELJU

Naziv: PEPI SPORT D.O.O za usluge
Skraćen naziv: PEPI SPORT  d.o.o.
Sjedište: Vrisnička 6, Zagreb, Hrvatska
Adresa izložbenog prostora : Karinska 2,prizemlje,Zagreb,Hrvatska
IBAN: HR0923600001503051777   Zagrebačka banka d.d., Zagreb
OIB: 11993567869
MBS: 02562367
Osoba ovlaštena za zastupanje: Pero Dujmović,direktor
Broj telefona:+385992525455 – direktor

Webshop info telefon : +385 99 2525456 (10-13 sati pon-petak)
Elektronska pošta : info@lajupe.info , webshop@lajupe.info

Kupac online narudžbom na webshop-u www.lajupe.info ugovora kupnju s PEPI SPORT D.O.O ovlaštenim  zastupnikom  branda LAJUPE za EU i svijet s adresom sjedišta Vrisnička 6, 10000 Zagreb Hrvatska (dalje u tekstu prodavatelj).

OPĆI UVJETI POSLOVANJA I PRODAJE

Uvjeti poslovanja reguliraju i definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata ili reklamacije proizvoda  ponuđenih na web trgovini www.lajupe.info

Prodavatelj/Dobavljač proizvoda na navedenoj web trgovini je:

 PEPI SPORT d.o.o,Vrisnička 6,10 000 Zagreb.

Svaka osoba, pravna ili fizička koje posjeti web trgovinu i odabere proizvod za kupnju obavezna je  ispuniti elektronički obrazac za narudžbu te isti šalje  Prodavatelju.

Cijene na www.lajupe.info iskazane su u ukupnom iznosu hrvatskih kuna (HRK) s uračunatim PDV-om.Uz navedeni cijenu iskazana je i cijena u eurima (EUR) obračunata po fiksnom tečaju 1 EUR – 7,5345 HRK. Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijene na osnovu poslovnih odluka a u skladu sa zakonom određenom normom poslovanja.

Navedene cijene vrijede samo za web trgovinu www.lajupe.info

REGISTRACIJA KUPCA – NEWSLETTER

Kupac nije obavezan izvršiti registraciju na  web trgovini www.lajupe.info kako bi izvršio kupnju. Ukoliko Kupac želi kupiti proizvod koji trenutno nije na stanju, slobodan je napraviti predbilježbu kroz ponuđenu opciju. Osim predbilježbe Kupcu je ponuđena mogućnost prijave na newsletter opciju kako bi pravovremeno bio obavješten o mogućim akcijama, sniženjima ili drugim aktivnostima na web trgovini.

Naručivanje

Naručivanje proizvoda moguće je od 0-24 sata svaki dan. Proizvodi se naručuju isključivo putem elektroničkog obrasca – košarice. Kupac nije dužan biti registriran kako bi izvršio kupnju – narudžbu.

Kupac je obavezan dostaviti sljedeće podatke na ime potvrde narudžbe i kreiranja ponude za plaćanje i izradu proizvoda:

Naziv kupca (pravna ili fizička osoba)

Adresa: ( dodatno adresa dostave ako se razlikuje)

OIB:

Mail kontakt:

Telefon :

PLAĆANJE

Proizvode možete naručiti isključivo elektronskim putem na osnovu čega Prodavatelj kreira ponudu za plaćanje i  izradu proizvoda. Ponuda vrijedi dva dana od dana kreiranja. Plaćanjem po ponudi Kupac potvrđuje narudžbu a Prodavatelj je  obavezan poslati elektronsku potvrdu narudžbe. Kreiranje ponude/narudžbe vrši se nakon provjere dostupnosti materijala za izradu proizvoda u internet trgovini Prodavatelja.

DOSTAVA

Dostava artikala obavlja se kurirskom službom ovisno o lokaciji dostave. Rok izrade i dostave je 30 do 45 radnih dana u različitosti od vrste proizvoda koji se izrađuju i dostavljaju.

U slučaju potrebe za žurnom izradom i dostavom, potrebno je kontaktirati Prodavatelja na službeni mail info@lajupe.info sa zahtjevom za žurnu izradu i dostavu.

Ako Kupac u roku 5 dana ne preuzme dostavu od dostavljača, isporuka će biti vraćena prodavatelju.

TROŠAK DOSTAVE

Usluga dostave posebno se naplaćuje za svaki proizvod i iskazana je na ponudi za plaćanje/narudžbi.Cijena dostave za  Hrvatsku je 40,00 HRK dok je za ostatak Europe i svijeta prema cjeniku usluga dostavne službe i biti će iskazan na ponudi za plaćanje proizvoda.

POVRAT NARUDŽBE

Kupac ima pravo reklamirati zaprimljeni proizvod i to slanjem obavijesti na info@lajupe.info uz dokumentiranje razloga reklamacije. Ovu obavijest potrebno je poslati najkasnije 48 sati od trenutka primitka proizvodu. U slučaju da Prodavatelj uvaži reklamaciju, proizvod je potrebno vratiti u roku 3 dana od reklamacije. Usvajanjem reklamacije Prodavatelj se obavezuje ponuditi opciju korekcije potencijalne greške, izrade novog proizvoda, potpunog ili djelomičnog povrata novca na ime vrijednosti plaćenog proizvoda.

Povrat proizvoda moguć je pod sljedećim uvjetima :

  • Ako proizvod nije dostavljen u roku izrade i dostave iskazane na ponudi.
  • U slučaju da je proizvod oštećen.
  • U slučaju da se konfekcijske mjere iskazane na narudžbi ne podudaraju sa mjerama dostavljenog proizvoda.
  • U slučaju da je model ili boja dostavljenog proizvoda u suprotnosti sa naručenim.

Prilikom povrata, proizvodi moraju biti nekorišteni i neoštećeni.

U slučaju da su proizvodi vidljivo oštećeni ili korišteni, povrat se smatra nevažećim.

Adresa za povrat prodavatelju;
PEPI SPORT D.O.O

Vrisnička 6,10000 Zagreb

+385992525456

Troškove povrata  snosi kupac.

Ukoliko je uvažen razlog povrata, Prodavatelj je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana nakon primitka proizvoda.

REKLAMACIJE I PRITUŽBE

PEPI SPORT d.o.o. kao nositelj prava brand-a Lajupe za EU jamči vrhunsku kvalitetu izrade i dostave naručenih proizvoda na web trgovini www.lajupe.info

Prema članku 10, stavku 6 zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo prodavatelju uputiti pisani prigovor na sljedeći način:

Elektronski na info@lajupe.info i na adresu prodavatelja PEPI SPORT d.o.o Vrisnička 6,10000 Zagreb.

Svaka pritužba mora biti evidentirana na osnovu naziva kupca i broja ponude ili računa.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koji je on imao u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato.

Rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda prelazi na kupca u trenutku kada je njemu ili osobi koju je naveo, a koja nije prijevoznik, proizvod predan u posjed.

Prodavatelj neće odgovarati za materijalne nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati, osim ako je prodavatelj tvrdio i izjavio da proizvod nema nedostatke ili da ima određena svojstva.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima (NN br. 35/05., 41/08.,125/11.). kada proizvod nema potrebna svojstva za redovitu uporabu ili nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane ili je proizvod nepravilno montiran a montaža je uključena u ispunjenje ugovora o kupoprodaji i drugi nedostaci u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima.

U slučaju materijalnog nedostatka na robi prodavatelj će prigovor  riješiti sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari.

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima kada je to nužno, nedostatak na proizvodu dokazuje se  vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Kupovinom i posjetom web trgovine www.lajupe.info prihavćate obavezu da će službena komunikacija između kupca i Prodavatelja biti isključivo elektronskim putem – info@lajupe.info i webshop@lajupe.info

IZMJENE UVJETA KUPOVINE

PEPI SPORT d.o.o kao vlasnik web trgovine www.lajupe.info zadržava pravo izmjene cijena proizvoda i uvjeta prodaje.Izmjene su dopuštene u svakom trenutku, poštujući sve propise elektronske prodaje na daljinu utvrđene zakonom R.Hrvatske.